nieuws

Langer doorwerken steeds populairder

Archief

Uit een onderzoek van Academica onder een groep van 3.758 hbo’ers, academici en middelbaar en hoger personeel, blijkt dat steeds meer mensen willen doorwerken na hun 65e .

 

Voorwaarde is wel dat daar een hoger pensioen tegenover staat. Ruim een derde wil wel doorwerken tot bijvoorbeeld hun 67e als daar een pensioeninkomen van 75% van het laatst verdiende loon (in plaats van 70%) tegenover zou staan. Aan de andere kant is er ook een groep mensen die eerder wil stoppen. Zij zouden geen problemen hebben om op zestigjarige leeftijd te stoppen als zij in dat geval een pensioen van 60% zouden ontvangen.

 

  &nbspOpvallend was dat het animo om door te werken na hun 65e tijdens het veertien maanden durende onderzoek sterk toenam, aldus de onderzoekers. Het aantal mensen dat wil doorwerken, lag bij de afronding in september zelfs een derde hoger dan bij de start, meldt het rapport.

 

Reageer op dit artikel