nieuws

ING betrekt tien miljard euro van overheid

Archief

Bankverzekeraar ING heeft met overheidsgeld zijn kernkapitaal met € 10 mld versterkt. Daarover is zondag overeenstemming bereikt met het ministerie van Financiën en toezichthouder De Nederlandsche Bank.

ING Groep gebruikt € 5 mld voor versterking van het vermogen van ING Bank en € 2 mld voor ING Verzekeringen. De Nederlandse staat krijgt in ruil zogeheten securities, die grotendeels dezelfde kenmerken hebben als aandelen. Deze securities (rendementspercentage 8,5%) gelden als kernkapitaal, maar verwateren niet het aandelenkapitaal van de huidige aandeelhouders.
De overheid krijgt twee leden in de raad van commissarissen, die een vetorecht krijgen op onder meer beslissingen over overnames en investeringen waarmee meer dan 25% van het eigen vermogen is gemoeid en voorstellen om beloningsregelingen te veranderen. Alle leden van de raad van bestuur van ING Groep doen over 2008 afstand van hun bonussen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.