nieuws

ID Financiële Planning failliet

Archief

"Helaas kunnen wij u niet meer van dienst zijn", meldt het antwoordapparaat bij ID Financiële Planning in Apeldoorn alvorens verwezen wordt naar de curator. Het ooit succesvolle bemiddelingsbedrijf is vorige week failliet verklaard.

 

Het in 2002 opgerichte ID Financiële Planning maakte een snelle groei door en telde volgens directeur Remko Grijm in het voorjaar van 2006 niet minder dan 56 medewerkers. Ten tijde van het faillissement stonden er nog vijftien mensen op de loonlijst, onder wie acht fulltimers.

 

  &nbspAls gevolg van de gewijzigde marktomstandigheden is de omzet in 2007 geslonken tot amper _ 1 mln, aldus Grijm desgevraagd. Blijkens het Handelsregister kampte ID Financiële Planning in de afgelopen jaren doorlopend met een negatief eigen vermogen, dat per eind 2006 een bedrag van _ 585.000 beliep.

 

FACN

Op het kantooradres van IDFP is tevens gevestigd Financieel Adviescentrum Nederland (FACN), het bedrijf waarvan Grijms echtgenote de directie voert. Gevraagd naar de link, zegt Grijm: "Er zitten op dit adres meerdere bedrijven. ID en FACN zijn twee volledig zelfstandige ondernemingen. ID was een traditioneel werkend intermediairbedrijf. FACN werkt met vaste bemiddelingskosten en geeft het meerdere wat aan provisie wordt ontvangen door aan de klan."

 

Reageer op dit artikel