nieuws

ID Financiële Planning failliet

Archief

“Helaas kunnen wij u niet meer van dienst zijn”, meldt het antwoordapparaat bij ID Financiële Planning in Apeldoorn alvorens verwezen wordt naar de curator. Het ooit succesvolle bemiddelingsbedrijf is dinsdag op eigen aanvraag failliet verklaard. Het had nog vijftien werknemers, van wie acht fulltimers.

ID Financiële Planning failliet

Het in 2002 opgerichte bedrijf maakte een snelle groei door en telde volgens directeur Remko Grijm in het voorjaar van 2006 niet minder dan 56 medewerkers. Het bedrijf kampte in de afgelopen jaren met een negatief eigen vermogen, dat per eind 2006 circa € 585.000 beliep. Als gevolg van de gewijzigde marktomstandigheden bedroeg de omzet over 2007 nog amper € 1 mln, aldus Grijm desgevraagd. Op het adres van IDFP is tevens gevestigd Financieel Adviescentrum Nederland (FACN), het bedrijf waarvan Grijms echtgenote de directie voert. Gevraagd naar de link, zegt Grijm: "Er zitten op dit adres meerdere bedrijven. ID en FACN zijn twee volledig zelfstandige ondernemingen. ID was een traditioneel werkend intermediairbedrijf. FACN werkt met vaste bemiddelingskosten en geeft het meerdere dat aan provisie wordt ontvangen door aan de klant."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.