nieuws

Gemeente kan in één klap vrijwilligers verzekeren

Archief

Voor een bedrag van € 0,25 per hoofd kunnen gemeenten hun inwoners compleet verzekeren bij vrijwilligerswerk. Voor de helft van genoemd bedrag is er al een basisdekking. VNG Verzekeringen, het verzekeringsbedrijf van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, heeft daartoe in samenwerking met Centraal Beheer Achmea een vrijwilligerspolis ontwikkeld.

Gemeente kan in één klap vrijwilligers verzekeren

De basispolis omvat een dekking bij ongevallen, tegen aansprakelijkheid en ten aanzien van schade aan persoonlijke bezittingen. De aanvullende polis voorziet  in dekking op het terrein van werkgevers-, verkeers-  en bestuurdersaansprakelijkheid alsmede een rechtsbijstanddekking. In een circulaire aan alle gemeenten wijst VNG Verzekeringen er op dat er tegenover de kosten van deze verzekeringen een nieuwe Rijksbijdrage komt te staan. Op grond van een door de Tweede Kamer aanvaarde motie, wordt een volledige vergoeding vanuit het gemeentefonds verwacht.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.