nieuws

Garantieregeling voor Belgische levenpolissen

Archief

De Belgische overheid breidt de garantieregeling voor spaarrekeningen uit naar levensverzekeringen met gegarandeerde eindkapitalen. Deze zogeheten tak 21-polissen worden dan ook tot een waarde van € 100.000 gegarandeerd.

Garantieregeling voor Belgische levenpolissen

Daartoe ligt een koninklijk besluit zo goed als gereed, zo heeft de minister van Financiën meegedeeld. Verzekeraars moeten wel een bijdrage betalen om in het waarborgfonds opgenomen te kunnen worden.
De bekendmaking volgt op een reddingsoperatie van verzekeraar Ethias. De Belgische federale overheid en de Vlaamse en Waalse overheid hebben elk € 500 mln gestoken in Ethias, in ruil voor een minderheidsaandeel van elk 25%. De drie overheden zullen ook ieder een vertegenwoordiger gaan leveren voor de raad van bestuur. "De continuïteit van het bedrijf en de belangen van de spaarders zijn hiermee gewaarborgd", aldus premies Yves Leterme.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.