nieuws

Fortis ASR voert actie met compagnonverzekering

Archief

Fortis ASR voert actie met de Compagnonverzekering, een polis die de overgebleven zakenpartner(s) in staat stelt het bedrijf voort te zetten na het overlijden van een compagnon. Er zijn dan immers financiële middelen om de nabestaanden uit te kopen.

De Compagnonverzekering bestaat uit twee of meer kruiselings gesloten risicoverzekeringen op de levens van de deelnemende vennoten. Vennoten binnen een bedrijf hebben vaak te maken met een overnamebeding. Bij het overlijden van een van de vennoten, hebben de anderen zo als eerste het recht om zijn of haar aandeel over te nemen. De erfgenamen worden dan echter ook mede-eigenaar. Het lukt vennoten niet altijd de overnamesom te financieren. Bij de Compagnonverzekering zijn de deelnemers zowel verzekeringnemer als verzekerd vennoot. De premie wordt vastgesteld op basis van leeftijd, geslacht, roken/niet roken, looptijd en de hoogte van het verzekerde kapitaal. De provisieverdeling is standaard 50% afsluit- en 50% doorlopende provisie.

Reageer op dit artikel