nieuws

FKO: ‘Leden van Verbond niet tegen bonusprovisies’

Archief

De leden van het Verbond van Verzekeraars staan niet allemaal achter het door Financiën overgenomen voorstel van hun organisatie om vanaf 1 januari bonusprovisies te verbieden. Dat concludeert de Federatie van Koepelorganisaties (FKO).

 

Volgens FKO-voorzitter Henk Doornewaard blijkt een en ander uit de onderhandelingen die serviceproviders momenteel met alle individuele aanbieders voeren over de kostenvergoedingen na 1 januari. Hieruit blijkt dat veel verzekeraars best bereid zijn tot het verstrekken van bonusprovisies, stelt de FKO.

 

  &nbsp"De zaak is extra pijnlijk omdat wij uit meerdere bronnen hebben vernomen dat dit voorstel van Financiën rechtstreeks uit de koker van het Verbond van Verzekeraars is gekomen", zegt Doornewaard. "Hieruit blijkt dat het ‘ambtelijk apparaat’ van de organisatie steeds onafhankelijker van de leden opereert."

 

  &nbspHet Verbond van Verzekeraars zegt zich "totaal niet te herkennen" in de geluiden die de koepel van serviceproviders laat horen. Het Verbond zegt de Kamerbehandeling van 6 november af te wachten. "Als dat nuttig is, zullen wij daarna in overleg treden met de FKO."

 

  &nbspHet verbod op omzetbonussen en de regels inzake transparantie zullen volgens Doornewaard "een desastreuze uitwerking" hebben op serviceproviders. "Als dit gebeurt zonder dat er iets tegenover staat, gaan alle serviceproviders failliet."

 

steeds onafhankelijker van de leden."

Reageer op dit artikel