nieuws

Federatie doet ‘rondje’ Nederland

Archief

De Federatie van Assurantieclubs biedt ook dit jaar haar leden een aantal informatiebijeenkomsten aan. Tijdens vier avonden komen onderwerpen aan bod als: autoverzekeringen, beloning en transparantie en de positie van de feitelijk leidinggevende.

 

Het onderwerp over autoverzekerringen wordt verzorgd door Voogd & Voogd. Zij zullen, puttend uit hun eigen database, niet alleen productvergelijkingen laten zien, maar ook vertellen hoe de adviseur bij teruglopende provisie-inkomsten per polis toch zijn rendement op peil kan houden door kosten te besparen en welke nieuwe doelgroepen hij nog kan benaderen.

 

Beloning en transparantie Bij het onderwerp Beloning en transparantie zullen onderwerpen aan bod komen als: het verbod op omzetgerelateerde beloningen, invoering van het dienstverleningsdocument (dvd) en verdergaande transparantie van kosten bij direct werkende aanbieders. Verder zullen Niels Mourits van de NVA en Wilbert Schellens van de NBVA verslag doen van de onderhandelingen met de overheid over deze onderwerpen.

 

Deskundigheidsborging Bij de positie van feitelijk leidinggevende in het kader van de deskundigheidsborging zal directeur

 

Jurjen Oosterbaan Martinius van Bureau D&O de eisen van de wet op dit gebied op een rijtje zetten.

 

  &nbspDe bijeenkomsten zijn op 27 oktober in Rotterdam/Schiedam, op 30 oktober in Zwolle, op 12 november in Hoofddorp en op 17 november in Eindhoven.

 

Reageer op dit artikel