nieuws

Eigen Huis wil hogere grens NHG

Archief

Een tijdelijke halvering van de overdrachtsbelasting en een hogere financieringsgrens van de Nationale Hypotheek Garantie, dat zijn de twee maatregelen die de overheid moet nemen om huizenkopers en geldverstrekkers meer vertrouwen te geven.

Eigen Huis wil hogere grens NHG

Dat stelt de Vereniging Eigen Huis in een brief aan de ministers Bos (Financiën) en Vogelaar (Volkshuisvesting). Het grensbedrag voor NHG wil VEH optrekken naar € 350.000 (265.000) waardoor 80% van het woningaanbod onder de garantieregeling gaat vallen en geldverstrekkers volledige zekerheid hebben op terugbetaling. De overdrachtsbelasting zou per direct van 6% naar 3% moeten worden verlaagd als steunmaatregel voor de woningmarkt.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.