nieuws

De Woningcentrale komt met ‘wegenwacht’ voor woning

Archief

De Woningcentrale biedt sinds kort een serviceabonnement voor vijf jaar waarbij de consument alle reparaties en werkzaamheden aan de eigen woning afkoopt via een koopsom.

Het abonnement op De Woningcentrale behelst dat alle voorrij- en arbeidskosten zijn afgekocht. Bij reparaties betaalt de klant alleen de materiaalkosten. Het abonnementsgeld vanaf € 3.100 (20% afsluitprovisie voor het intermediair) kan meegefinancierd worden in de hypotheek en is dus fiscaal aftrekbaar.
"De Woningcentrale is de Wegenwacht voor een koopwoning", zegt Rob van Liempd van taxatiebureau 5punt20 dat bemiddelt voor De Woningcentrale. "Bij aanvang is een bouwkundige keuring vereist. De klant krijgt daar een jaarlijkse APK-keuring van dakgoot, riolering en schoorsteen voor terug. Het oorspronkelijke idee komt bij woningcorporaties vandaan die hun huizen verkochten aan particulieren. Die mensen waren altijd gewend geweest de corporatie te bellen voor herstelwerkzaamheden, maar waren daar nu opeens zelf verantwoordelijk voor." Bij het sluiten van een eerste abonnement ontvangt het intermediair € 250 extra.

Reageer op dit artikel