nieuws

Curator wil Thijs Evers aansprakelijk stellen

Archief

De curator in het faillissement van Uvium, de voortzetting van de uitvaarttak van de onlangs failliet verklaarde Evers Assurantie Groep, beschuldigt voormalig Uvium-aandeelhouder Thijs Evers van onrechtmatig handelen. “Dat staat als een paal boven water.”

Curator wil Thijs Evers aansprakelijk stellen

Hij overweegt Evers aansprakelijk te stellen voor zijn rol als bestuurder. Hij zal daartoe in overleg treden met de curator van Evers Assurantie Groep (EAG).
Een bestuurdersaansprakelijkstelling laat Evers koud, want zijn rol zou marginaal zijn geweest, zegt hij. "Nadat onze Emnis-portefeuille was verkocht aan Uvium, ben ik uit beeld verdwenen. Omdat er veel potentie in zat, heb ik bedongen dat ik 50% van de aandelen kreeg. Maar ik heb er geen moment leiding gegeven."
Dat polissen door EAG zouden zijn overgesloten, doet Evers af als "kletskoek". Het massaal oversluiten van Uvium-polissen, is volgens hem te wijten aan ex-werknemers. "Er zijn bij Uvium in een jaar tijd 485 personeelsmutaties geweest. Dan weet je het wel."
 
Zie ook: Faillissement Uvium kost Dela miljoenen 'leergeld' en Verkoopmachine Evers komt tot stilstand

Reageer op dit artikel