nieuws

CNV presenteert vijfpuntenplan voor financiële dienstverlening

Archief

Volgens CNV Dienstenbond is de kredietcrisis veroorzaakt door het ‘grote graaien’ door aandeelhouders en topbestuurders. De bond heeft een vijfpuntenplan gepresenteerd aan minister Bos van Financiën, waarin wordt gepleit voor meer invloed van werknemers in beursgenoteerde ondernemingen.

Volgens de bond zou een derde van de commissarissen door werknemers moeten worden gekozen. Verder wordt gepleit voor participatieaandelen voor werknemers, zou de directievoorzitter verplicht eenmaal per jaar direct contact moeten hebben met de werknemers over het beleid, moeten pensioenfondsen tijdens aandeelhoudersvergaderingen meer invloed uitoefenen en zou er een loyaliteitsdividend moeten komen voor trouwe aandeelhouders. Het is een algemeen plan voor de hele sector, maar de bond zou het als eerste gerealiseerd willen zien bij ABN Amro/Fortis, omdat de overheid daar 100% aandeelhouder is.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.