nieuws

Breder aanbod van hypotheek zonder grond

Archief

Na De Financiële Makelaar gaan ook de overige leden van de Coöperatie van Service Providers (CVSP) hypotheken zonder grond verkopen. Het gaat om BHOS, Finsys, Home Invest, ISO, LNI, VCN, United Capital en Waerdenbergh Hypotheken.

 

De acceptanten en een deel van de buitendienst van deze serviceproviders hebben een workshop gevolgd bij Harrie Jan van Nunen, mede-eigenaar van De Financiële Makelaar. Volgens de coöperatie, die een aantal informatieavonden in het land organiseert, is de belangstelling onder het intermediair groot.

 

  &nbspHet principe van de hypotheek zonder grond, ontwikkeld samen met Grondvermogen, is dat er een duurdere woning binnen bereik komt, omdat de consument de grond niet hoeft te kopen. De koper of eigenaar verkoopt de grond van de woning aan een belegger tegen de actuele marktprijs, bepaald door een taxateur. Door middel van het vestigen van het recht van eeuwigdurend erfpacht en opstal (met terugkooprecht) blijft het gebruiksrecht bij de woningbezitter. In ruil betaalt hij maandelijks de aftrekbare erfpachtcanon van 4,2% per jaar.

 

Reageer op dit artikel