nieuws

‘Betrek medicijnvergoedingen in keuze zorgpolis’

Archief

De farmaceutische industrie vindt dat de consumenten bij het bepalen van hun keuze voor een zorgverzekeraar ook de vergoeding van de kosten van geneesmiddelen moeten betrekken. Met die boodschap wordt deze week een publiekscampagne gelanceerd. Centraal staat een nieuwe website die de vergoedingen van medicijnen vergelijkt.

‘Betrek medicijnvergoedingen in keuze zorgpolis’

De ene zorgverzekeraar is de andere niet, constateert brancheorganisatie Nefarma. Er zijn grote verschillen tussen de maatschappijen en polissen. Zo zijn er verzekeraars die alleen het middel van één fabrikant vergoeden of afspraken maken met artsen over het voorschrijven. Om het publiek daarvan bewust te maken en mensen te helpen bij het maken van een keuze, introduceert Nefarma de website Mijnmedicijnvergoeding.nl, waarop men kan nagaan welk geneesmiddel door welke verzekeraar wordt vergoed. De site bevat informatie die afkomstig is van de verzekeraars zelf. Net als de 'moedersite' Zorgplanet.nl, waarop de verschillende polissen onderling vergeleken kunnen worden, is ook Mijnmedicijnvergoeding.nl opgezet door het onafhankelijke bureau Scanwork.

Reageer op dit artikel