nieuws

Belg is financieel analfabeet

Archief

Driekwart van de Belgen wil dat geldzaken een standaard onderdeel gaan vormen van de lesstof op middelbare scholen; 40% zou dit liefst al op de basisscholen zien. Dat is de uitkomst van een enquête van dagblad De Tijd onder ruim duizend Belgen.

De kern van de kennistest bestond uit tien vragen over basale financiële zaken als sparen, het kopen van een huis en het sluiten van een verzekering. Van alle deelnemers slaagde er slechts vier in om alle vragen juist te beantwoorden. Drie procent wist negen keer het juiste antwoord aan te vinken. Slechts op de helft van de vragen wist een meerderheid het juiste antwoord. De nood aan een betere vorming van de Belg als financiële analfabeet is dus onmiskenbaar.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.