nieuws

Assurantie Bridge Toernooi opnieuw in Nationaal Denksport Centrum

Archief

In april dit jaar riep Allianz tussenpersonen op om voorbeelden in te sturen van hoe zij klanten concreet inzicht geven in hun meerwaarde. De jury van de Allianz Ondernemersprijs 2008 wees Het Bespaarhuis uit Gouda als winnaar aan.

 

Vorig jaar introduceerde deze onderneming van Sharon en Lennart van Gastel een nieuw winkelconcept voor financiële dienstverlening. Het Bespaarhuis biedt zijn klanten een drietal diensten met een sterke samenhang aan: verzekeringen, hypotheken en duurzaam verbouwen.

 

In juni ontvingen Sharon en Lennaart uit handen van Allianz-directeur Kees Krijgsman een grote cheque. Die hield in dat zij een dag lang een toprestaurant mochten gaan runnen en hun belangrijkste klanten als gast in het restaurant mochten ontvangen.

 

Witte en zwarte brigade

Begin deze maand, op een zondag, mochten de Van Gasteltjes c.s. zich vervoegen bij ‘The Hospitality Club’ op het Westelijk Handelsterrein in Rotterdam. Dit behoort tot het imperium van tv-kok Herman den Blijker, die allerlei activiteiten ontplooit onder het motto ‘Wat het bedrijfsleven kan leren van de horeca’.

 

  &nbspHet werd een zeer bijzondere ervaring, meldt Sharon van Gastel. "Te vroeg in de ochtend werden we ontvangen met een stevig ontbijt. Nog niet precies wetende wat ons te wachten stond, vertelden wij enthousiast over onze visie op service en gastvrijheid. Nog geen uur later was ons team verdeeld in de ‘witte’ en de ‘zwarte brigade’ en spraken we niet meer over avp’tjes, spaarhypotheek en prolongeren. Nee: recht lopen, met te veel borden op je arm. Waarom staat het witte wijnglas recht boven het buitenste vorkje? Zó bak je een rogvleugel en maak je bloemkoolkaviaar. Dat waren onze nieuwe uitdagingen!"

 

Alles onder controle?

Enkele uren later zouden de vijftig belangrijkste zakelijke relaties van Het Bespaarhuis met hooggespannen verwachtingen arriveren. "Elk half uur werd ons dat duidelijk gemaakt. Wij waren enorm zenuwachtig en uiterst leergierig. We moesten als een (h)echt team gaan samenwerken om straks geen flater te slaan en vooral niet in tijdnood te komen. Onthoud maar eens een menu als één van de drie gangen niet simpel uit tomatensoep, maar uit "langzaam gegaarde doradefilet met schuim van basilicum, knolselderijcappuccino, gegarneerd met een beurre noisette met verse bladspinazie" bestaat. Laat staan dat je het ook nog moet maken!"

 

Toen de eerste gasten arriveerden, klaar voor een zeer ontspannen zondagmiddag, moesten de medewerkers van Het Bespaarhuis volgens sharon van Gastel veel moeite doen om te doen alsof ze alles onder controle hadden. "Nee hoor, niemand zal er ooit achterkomen dat we naar de Albert Heijn zijn gerend om soesjes te halen omdat de huisgebakken brownies niet zacht zoet, maar afschuwelijk zout proefden."

 

Mooie metafoor

Uiteindelijk verliep de middag waanzinnig, vertelt Van Gastel. "Onze gasten leefden 100% met ons mee en genoten van wat goed en wat fout ging. We probeerden alles glimlachend op te lossen. Het begrip ‘service with a smile’ zullen wij nooit meer vergeten. De persoonlijke tips en adviezen van de zeer ervaren coach hebben we ter harte genomen en zullen zeker van pas komen in ons Bespaarhuis. Ook hebben wij enorm veel respect voor het vak bediening en voor de koks. Er is niet alleen mensenkennis en vakkennis vereist, je moet ook zeer flexibel, alert en proactief zijn. En met een vergaand gevoel en de juiste houding voor servicegerichtheid en gastvrijheid bezorg je je gasten dat speciale moment dat ze niet snel zullen vergeten Wat is de horeca toch een mooie metafoor voor ons eigen vak!"

 

De 27e editie van het Assurantie Bridge Toernooi wordt op zaterdag 17 januari 2009 gehouden in het Nationaal Denksport Centrum Den Hommel in Utrecht. De organisatie is opnieuw in handen van SNS Reaal.

 

Deelname aan het toernooi staat (gratis) open voor personen die werkzaam zijn binnen een verzekeringsconcern, afdelingen verzekeringen bij een bank, en voor medewerkers van assurantiebemiddelingsbedrijven. De inschrijving staat ook open voor bridgers die aan de afgelopen twee edities van het Assurantie Bridge Toernooi hebben deelgenomen.

 

Het gehanteerde systeem is: 2 x 21 spellen Top-integraal, met gebruik van scoreprogramma Bridgemate en uitslagberekening per computer.

 

Er kunnen maximaal 126 paren deelnemen. Voor meer informatie: Ruud Verhoef (030-219.64.12 of ruud.verhoef@reaal.nl).

 

Delta Lloyd

en Aegon zijn

vol van ‘later’

Terwijl Aegon medio oktober op de tv-zenders van RTL de pensioendocumentaire ‘Later’ bracht, was Delta Lloyd weer zeer actief in de STER-reclameblokken met de tv-reclame ‘Dit is Later’. Zowel in het reclamefilmpje als in de documentaire is de slotconclusie, dat ‘later’ nu al begint.

 

Reageer op dit artikel