nieuws

Arthur moet tussenpersoon nieuwe klanten bezorgen

Archief

Arthur.nl, een nieuw initiatief van het transactieplatform Meetingpoint, moet de financieel adviseur nieuwe klanten bezorgen. Veel tussenpersonen zijn aanwezig op internet, stelt Meetingpoint, maar worstelen met de vraag hoe hun website door klanten gevonden wordt. Arthur.nl moet dat oplossen.

 

"Wij willen met Arthur.nl stelling nemen tegen de vergelijkingssites. Wij gaan daar dus geen producten en diensten vergelijken. De consument moet daar de adviseur vinden die bij hem past", zegt Jan Lindeboom, marketingmanager van Meetingpoint.

 

  &nbsp"Het is een platform waar de tussenpersoon zich op profileert. Hij kan nu al zijn profiel aanmaken en dat kan van beperkt tot heel uitgebreid. Hij betaalt daar niets voor. De aan Meetingpoint verbonden verzekeraars betalen deze website", aldus Lindeboom. "De maatschappijen helpen tussenpersoon hiermee aan een betere marktpositie. Als hun verkoopkanaal beter presteert, komt er ook meer handel binnen", verklaart Lindeboom.

 

  &nbspOp 20 november wordt met een marketingcampagne op internet bekendheid aan Arthur.nl gegeven. "De bedoeling is dat wij met Arthur.nl bovenaan bij zoekmachine Google komen te staan. Wij gaan daar honderden zoekwoorden voor gebruiken, maar daarbij richten wij ons niet op consumenten die voor de goedkoopste prijs gaan. Die moeten dat maar bij Independer gaan zoeken", aldus Lindeboom.

 

  &nbspOp de site zal algemene informatie, verzorgd door Meetingpoint, te vinden zijn. "Maar de adviseur kan ook eigen informatie toevoegen. Als hij bijvoorbeeld specialist is op het terrein van pensioenen kan hij daar zelf extra informatie voor aanleveren."

 

Vergelijken

"Zoals gezegd gaan wij geen producten vergelijken, maar adviseurs. Zo kan de consument bijvoorbeeld een vraag aan maximaal vijf adviseurs tegelijk stellen. Op die manier vindt hij de adviseur die voor hem het beste antwoord heeft."

 

Reageer op dit artikel