nieuws

AFM wijst op plicht tot melden WFT-overtredingen

Archief

Wanneer een aanbieder of bemiddelaar constateert dat een financieel dienstverlener met wie hij samenwerkt in overtreding is, moet hij dit onmiddellijk melden. Anders is hij zelf in overtreding, stelt toezichthouder AFM in een brochure voor bedrijven in de financiële dienstverlening.

AFM wijst op plicht tot melden WFT-overtredingen

De meldplicht voor overtredingen van de WFT geldt niet alleen voor verzekeraars en kredietaanbieders maar ook voor inkoopcombinaties, serviceproviders en bemiddelaars die samenwerken met onderbemiddelaars. Overtredingen die moeten worden gemeld, betreffen de deskundigheid en vakbekwaamheid, beheerste en integere bedrijfsvoering en de beroepsaansprakelijkheidsverzekering.
De AFM stelt nu ongeveer tachtig meldingen per week binnen te krijgen. Overtredingen waardoor consumenten worden benadeeld, worden het eerst aangepakt. Voordat de toezichthouder een conclusie trekt, worden de feiten voorgelegd aan de bemiddelaar. De naam van het bedrijf dat de melding doet, wordt geheimgehouden, maar kan bij een eventueel onderzoek bekend worden, aldus de AFM.
 
Klik hier voor de AM-peiling over de meldplicht.

Reageer op dit artikel