nieuws

Aegon in etalage bij Rabobank

Archief

Aegon gaat zich meer richten op bankverzekeringsconcepten. Dat leidt er onder meer toe dat Rabobank producten van Aegon prominent gaat aanbieden, overigens zonder deze zelf te adviseren.

 

Volgens Aegon is er bij banken behoefte aan een breder productaanbod, vooral op het gebied van pensioen- en levensverzekeringen. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat klanten als aanvullende dienst op de producten worden gewezen en dat de banken niet primair als intermediair voor Aegon gaan fungeren. Rabobank wil de producten onder de naam van Aegon aanbieden, naast het aanbod van de op Schade gerichte huisverzekeraar Interpolis. Daarbij zou de bank klanten alleen doorverwijzen en niet adviseren. "Rabo is sterk in het mkb en wil de bediening van die klanten zo veel mogelijk in één hand houden", aldus Aegon.

 

  &nbspNaast Rabobank zijn ook Van Lanschot en Friesland Bank geïnteresseerd. De drie banken doen overigens op inkomens- en pensioengebied al zaken met Aegon, maar willen die samenwerking intensiveren. Ook met SNS Reaal wordt gesproken over zo’n samenwerking.

 

Reageer op dit artikel