nieuws

Achmea start servicedesk op gebied van ‘Zorg en Verzuim’

Archief

Achmea start met een servicedesk ‘Zorg en Verzuim’ voor werkgevers, om ze te ‘ontzorgen’ bij vraagstukken rondom verzuimende werknemers. Hiermee intensiveert Achmea de samenwerking tussen de onderdelen Zorg en Sociale Zekerheid.

 

Doel van de servicedesk is werkgevers één aanspreekpunt te bieden voor zorg, verzuim en arbo en werknemers toegang te geven tot zorg en begeleiding bij verzuim. "Zoals bekend hebben wij zowel een grote zorg- als een grote verzuimportefeuille. Ook is er steeds meer samenloop van zorg met verzuim. Reden voor ons om de werkgever integraal te bedienen op dit vlak. Doel is de werknemer weer zo snel en effectief mogelijk aan het werk te helpen", aldus Dolf Kamermans, directeur Inkomensverzekeringen bij Achmea.

 

  &nbsp"Het is natuurlijk niet nodig om bij een griepje deze servicedesk in te zetten. Het moet gaan om een complex vraagstuk." Het gebruik van de servicedesk zit in de collectieve contracten, maar de werkgever moet wel een zorgverzekering en een geïntegreerde verzuimpolis bij Achmea hebben lopen. "Het gaat om de combinatie en het moet gedekt zijn op de polis", zegt Kamermans.

 

  &nbspDe zorgbemiddelaars van Achmea Zorg hebben contact met alle zorginstellingen van Nederland", licht Arné van den Boom, directeur Zorg, toe. "Wij weten dus precies welk ziekenhuis de zorg biedt die de werknemer nodig heeft en in welk ziekenhuis hij of zij het snelst terecht kan. Deze aanpak maakt dat werknemers zo snel mogelijk weer op de been zijn." Achmea kent al langer het principe van brancheloketten.

 

weer aan het werk te helpen."

Reageer op dit artikel