nieuws

ABN Amro Verzekeringen blijft gewoon ter overname

Archief

Delta Lloyd en ABN Amro blijven gewoon met elkaar in overleg over de overname van het aandeel van Delta Lloyd van 51% in de joint venture ABN Amro Verzekeringen door ABN Amro. Berichten over het in de ijskast zetten van de overname berusten op een misvatting.

 

Op de website van de Europese Commissie wordt gemeld dat ‘de deal’ tussen Delta Lloyd en Fortis voorlopig van de baan is en dat Fortis plannen voor de koop van alle aandelen in het verzekeringsverbond tussen ABN Amro en Delta Lloyd in de ijskast heeft gezet. Deze melding blijkt echter te zijn gedaan om administratieve redenen, aangezien Fortis NV (de holding) überhaupt geen partij is in de onderhandelingen. Er verandert dus feitelijk niets en Delta Lloyd blijft gewoon in gesprek met ABN Amro over de verkoop van het belang in ABN Amro Verzekeringen.

 

  &nbsp"Omdat ABN het proces is gestart, kunnen ze het niet terugdraaien, tenzij wij daarmee instemmen", aldus Delta Lloyd. De verzekeraar gaat er voorlopig van uit dat de verkoop, die naar schatting _ 1 mld zou moeten opleveren, eind dit jaar is afgerond.

 

Reageer op dit artikel