nieuws

ZLM maakt online sluiten mogelijk

Archief

Het Zeeuwse ZLM Verzekeringen (Goes) gaat internet inzetten als distributiekanaal, waardoor het in 2009 mogelijk wordt om simpele schadeproducten rechtstreeks te sluiten op de website van de verzekeraar.

 

"Wij zien dat niet direct als een ommezwaai in het beleid", zegt marketingmanager Hubèr Rentmeester. "Wij bedienen heel Brabant al rechtstreeks en zijn naast direct writer ook een intermediairverzekeraar." ZLM heeft zeven assurantiekantoren in de boeken. "Reisverzekeringen zijn al langer online bij ons te sluiten."

 

  &nbspOm de stap naar internetdistributie te zetten, stapt de Zeeuwse verzekeraar over naar een nieuw systeem, Morello. "Dit systeem is nu wellicht nog iets te uitgebreid voor ons, maar daarmee kunnen we nu en in de toekomst wel al onze wensen in vervulling laten gaan." Morello is een product van MediasurfaceAlterian.

 

Online sluiten

"Effectieve online aanwezigheid en zelfbediening worden steeds belangrijker voor onze activiteiten. Klanten sluiten polissen steeds vaker online en ook het aantal mutaties dat via onze site wordt gemeld, groeit sterk", aldus Rentmeester. "Deze zelfbedieningsfunctionaliteit verbetert de efficiency bij ons en bij onze klanten, en stimuleert de klanttevredenheid."

 

  &nbspZLM kiest ervoor om eerst de bestaande webomgeving naar Morello over te zetten, inclusief de optie om online reisverzekeringen te sluiten. Vervolgens worden de diensten vanaf eind dit jaar verder uitgebreid.

 

Ketenintegratie

Ook op het pad van ketenintegratie gaat ZLM de nodige stappen zetten. "Wij bieden al meer dan 25 jaar een online verbinding aan onze tussenpersonen, waarbij ze wel kunnen raadplegen en muteren maar niet rechtstreeks kunnen sluiten in de backoffice. Nu gaat het bedrijf Colimbra onze ketenintegratie regelen waarbij de systeemhuispakketten van Anva, CCS en Online gekoppeld worden. Dat moet voor het najaar zijn afgerond. Op dit moment zijn we aan het proefdraaien. Dan wordt het wel mogelijk om rechtstreeks in de backoffice te sluiten."

 

  &nbspOverigens biedt ZLM Verzekeringen al langer mutatiemogelijkheden via internet aan zijn klanten. "Weliswaar buiten kantooruren, want overdag is het sneller via de telefoon geregeld en wij vinden persoonlijk contact nog altijd erg belangrijk", aldus Rentmeester.

 

Verdubbeld

ZLM heeft vorig jaar een omzet gerealiseerd van _ 137 mln, ruim _ 40 mln meer dan in 2006. Het brutopremie-inkomen bleef met _ 84,7 (84,4) mln nagenoeg gelijk. De winst is dankzij betere beleggingsresultaten meer dan verdubbeld.

 

  &nbspHet bedrijf telt 160 medewerkers die ruim 180.000, voornamelijk particuliere, klanten bedienen. Ook heeft de verzekeraar klanten in de agrarische sector.

 

Reageer op dit artikel