nieuws

Turien & Co regelt met Maetis apart arbotarief voor parttimers

Archief

Om tegemoet te komen aan de kritiek van werkgevers dat bij arbodiensten ook voor parttimers de volle mep wordt berekend, biedt Turien & Co een gereduceerd tarief aan voor die categorie werknemers.

 

Het is gebruikelijk dat werkgevers voor de arbodienst een vast tarief per medewerker per jaar betalen. Hierbij wordt over het algemeen geen onderscheid gemaakt tussen parttimers en fulltimers. "Vanuit het oogpunt van de arbodienst is dit begrijpelijk, immers indien een medewerker ziek is, moet zowel voor een fulltimer als voor een parttimer dezelfde actie worden uitgevoerd", overweegt Turien. "Werkgevers ervaren deze tariefstelling echter als niet reëel. Als iemand immers maar één of twee dagen werkt, is de kans dat deze werknemer in werktijd ziek wordt kleiner. Het volledige arbotarief betalen, is dan relatief duur, waardoor deze groep werkgevers niet voor een totaal-verzuimoplossing zal kiezen."

 

Actietarief

Turien introduceert een actietarief in overleg met arbodienst Maetis, waarmee het Alkmaarse assuradeurenbedrijf eerder het totaalconcept All-inMaetis ontwikkelde.

 

Parttimers die maximaal 16 uur per week werken krijgen 50% korting, maximaal 50% van het totaal aantal medewerkers komt voor de korting in aanmerking en alleen bedrijven tot 50 medewerkers kunnen deelnemen aan deze actie, die geldt voor aanvragen All-inMaetis die binnenkomen vóór 1 december a.s.

 

Reageer op dit artikel