nieuws

Toezichthouder: ‘Voorlichting zorgverzekeraars moet beter’

Archief

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) heeft de richtlijnen voor informatieverstrekking door zorgverzekeraars aangescherpt. Dit is gebeurd op grond van het jaarlijkse transparantieonderzoek naar de informatie op de websites van deze verzekeraars en de prolongatiepakketten die zij verzekerden sturen.

 

Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat elf ziektekostenverzekeraars zich niet houden aan belangrijke punten uit het richtsnoer van 2007. Het ontbrak vooral aan voldoende informatie over de klachtenregeling en informatie over de mogelijkheden om op te zeggen. Na een aanwijzing van de NZA is de informatie aangepast.

 

  &nbspDe toezichthouder kreeg ook signalen dat zorgverzekeraars niet duidelijk genoeg waren over de te betalen premie. Daardoor is het voor consumenten lastiger om een goede vergelijking te maken. Ook de gronden waarop een declaratie werd afgewezen en het vergoedingenoverzicht waren niet altijd duidelijk voor consumenten. Deze punten zijn betrokken in het richtsnoer voor 2008.

 

Reageer op dit artikel