nieuws

Subsidie voor onderzoek hypotheekmarkten

Archief

Sociaal geograaf Manuel Aalbers (30) krijgt een subsidie om gedurende drie jaar onderzoek te gaan doen naar de herschaling van hypotheekmarkten. Aalbers is een van de 116 onlangs gepromoveerden die financiële steun krijgen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Subsidie voor onderzoek hypotheekmarkten

De zogeheten Veni-subsidie van de NWO, waarbij 'Veni' staat voor vernieuwingsimpuls,  
bedraagt maximaal € 208.000 per onderzoeker. Aalbers (foto) stelt dat hypotheekmarkten van grote invloed zijn op de economie. Door de tijd heen zijn hypotheekmarkten steeds minder lokaal en meer nationaal en mondiaal geworden. In het onderzoek wil Aalbers nagaan wie dit proces stuurt en wat de gevolgen zijn van deze herschaling voor hypotheeknemers en -gevers. Aalbers  promoveerde eind 2006 op een onderzoek naar het zogeheten redlining. "Financiële instellingen hebben er geen vertrouwen in dat mensen uit een wijk waar veel etnische minderheden wonen hun schuld kunnen inlossen."

Reageer op dit artikel