nieuws

Regeling voor terugbetalen van Servische grensverzekeringen

Archief

Het Nederlands Bureau der Motorrijtuigverzekeraars heeft met het Servische ‘groenekaartenbureau’ een regeling getroffen om door Nederlandse toeristen ten onrechte betaalde premies voor grensverzekeringen te restitueren.

 

Servië blijkt op veel groene kaarten nog met de landcode ‘SCG’ te worden vermeld, terwijl de officiële aanduiding in juli 2007 is veranderd in ‘SRB’. Officieel worden groene kaarten met de oude benaming nog tot juli 2009 erkend, maar in de praktijk blijkt die afspraak vaak niet te worden nagekomen, zodat automobilisten met een ‘SCG’-aanduiding aan de Servische grens voor _ 150 een grensverzekering moeten sluiten.

 

  &nbspOm voor premierestitutie in aanmerking te komen, kunnen zowel verzekeraars als verzekerden een kopie van de geldige groene kaart, de verzekeringsgegevens en de gesloten grensverzekering met betalingsbewijs naar het Nederlandse groenekaartenbureau sturen. Alle opgaven worden verzameld en begin oktober naar Servië gestuurd. Het Nederlands Bureau betaalt daarna de terugontvangen bedragen door.

 

  &nbspMensen die nog van plan zijn naar of door Servië te reizen, wordt geadviseerd bij hun verzekeraar een groene kaart met de aanduiding ‘SRB’ op te vragen. Lukt dat niet, dan kan de automobilist op www.nlbureau.nl (onder ‘Downloads’) een verklaring downloaden waarin in het Engels en Servisch wordt uitgelegd dat groene kaarten met de letters ‘SCG’ tot juli 2009 geldig zijn. De verklaring geeft echter geen garantie om zonder problemen te worden doorgelaten.

 

Reageer op dit artikel