nieuws

’Pensioenopbouw op salarisstrook’

Archief

Werknemers willen maandelijks hun opgebouwde pensioen op hun salarisstrook kunnen lezen om beter op de hoogte te blijven van de oudedagsvoorziening. Dat blijkt uit een onderzoek van Stichting Pensioenkijker.nl onder 2150 landgenoten.

Liefst 77 procent van de ondervraagde werknemers noemt het plan een „goed of zelfs zeer goed idee”. De werkgever zou de pensioensopbouw die bij hem geschiedt, moeten vermelden op het loonstrookje. „Nederlanders zijn slecht op de hoogte van hun oudedagsvoorziening, hebben hun zaakjes vaak matig geregeld en krijgen daardoor vaak bij pensionering te maken met een onverwacht grote inkomensval. Een maandelijkse confrontatie met dat pensioen zou het bewustzijn een broodnodige impuls geven”, stelt Henriëtte de Lange van Pensioenkijker.nl.
(De Telegraaf)
 
Verplicht framenummer tegen fietsdiefstallen
(Staatscourant nr. 146) 
 
Mijn Bedrijf: Hypotheek voor woonhuis zware kluif
(De Telegraaf)
 
Bedrijfspand als pensioen vormt financieel risico
(De Telegraaf)
 
Apothekers bedenken alternatief voor goedkope medicijnen
(Het Financieele Dagblad)
 
Alternatieve beleggingen zijn het ook niet voor AIG
(Het Financieele Dagblad)
 
Bankieren moet weer met gezond verstand
(Volkskrant)
 
Deutsche Bank en HBOS schrijven opnieuw miljarden af op leningen
(Het Financieele Dagblad) 
 
 

Reageer op dit artikel