nieuws

Intermediair is uit bij jongeren

Archief

De onafhankelijk financieel adviseur is niet erg populair bij jongeren. Het bankkantoor daarentegen vervult een zeer prominente rol bij de persoonlijke financiën van deze doelgroep.

Intermediair is uit bij jongeren

Dat blijkt uit een onderzoek van IG&H Consulting & Interim naar het oriëntatie- en aankoopgedrag van financiële producten onder zevenhonderd jongeren tussen de 15 en 25 jaar. Verder blijkt dat jongeren geen vooroplopers zijn in het internetgebruik bij hun persoonlijke financiën. Net als anderen gebruiken zij internet om zich te oriënteren. Het merendeel doet dat via de site van de bank, ook voor verzekeringsproducten.  Alleen bij het sluiten van een hypotheek speelt het intermediair nog een rol van betekenis.

Reageer op dit artikel