nieuws

Hof: naam PGGM mag blijven

Archief

Uitvoeringsorganisatie PGGM mag onder die naam de pensioenregelingen blijven uitvoeren voor het Pensioenfonds Zorg en Welzijn, zo heeft het Gerechtshof Arnhem bepaald.

 

Daarmee is de uitspraak bevestigd die de Utrechtse rechtbank in februari van dit jaar heeft gedaan in een kort geding dat was aangespannen door het Verbond van Verzekeraars en enkele verzekeraars. Die maakten bezwaar tegen de overdracht van de (bekende) naam PGGM door het pensioenfonds, omdat de uitvoeringsorganisatie daarmee in de ogen van het Verbond een oneigenlijk concurrentievoordeel verkreeg ten opzichte van verzekeraars bij het aanbieden van aanvullende inkomensproducten en -diensten.

 

  &nbspHet Hof is echter van mening dat de overdracht rechtmatig is en dat het wettelijk is toegestaan de naam PGGM als label te gebruiken voor het aanbieden van dergelijke producten. Het Verbond beraadt zich op het instellen van hoger beroep.

 

Reageer op dit artikel