nieuws

FKO wil wettelijke definitie serviceprovider

Archief

In een bespreking met het ministerie van Financiën heeft de Federatie Koepel Organisaties (FKO) gepleit voor een wettelijke definitie van het begrip serviceprovider binnen de WFT, zodat de naderende transparantieregels niet zullen gelden ten aanzien van de beloning voor die bedrijven.

Daarbij heeft de FKO ook suggesties gedaan voor elementen die in een dergelijke definitie een rol zouden moeten spelen: afwezigheid van klantcontact, geen onderdeel zijn van een aanbieder, minimaal aantal deelnemers, spreiding van business, het naleven van nieuwe regels inzake beloning, en jaarlijke toetsing door accountant. Mocht die definitie er niet komen, dan wil de FKO direct heldere richtlijnen welke werkzaamheden een aanbieder bij een serviceprovider wel mag vergoeden en welke niet. Daarnaast bepleit de FKO een wettelijke verplichting voor aanbieders om met iedere financieel dienstverlener in zee te gaan die daarom vraagt.

Reageer op dit artikel