nieuws

Europees Assurantie Centrum failliet

Archief

Het Europees Assurantie Centrum (EAC, Almere) is afgelopen woensdag failliet verklaard. De inkoopcombinatie was in het voorjaar van 2004 van start gegaan.

Europees Assurantie Centrum failliet

Het faillissement is aangevraagd door de bestuurders Josine Slooten en Gerard Hermse. "Het is jammer", zegt Hermse, "maar onder de huidige omstandigheden op de hypotheekmarkt is het gewoon niet rendabel meer. De laatste jaren hebben wij ons gericht op de markt voor non-comforming hypotheken en die zijn niet meer te sluiten. Daarnaast hebben wij een prima levenproduct, maar de woekerpolisangst zit erin. Daarom vragen we het faillissement nu aan, voordat er schulden ontstaan." Het EAC bediende zo'n honderd intermediairs en had acht personeelsleden in dienst.

Reageer op dit artikel