nieuws

Donner: leeftijdsdiscriminatie toegestaan bij verzekeringen

Archief

Verzekeraars mogen mensen op grond van hun leeftijd een polis weigeren of een hogere premie doorberekenen, zo heeft minister Donner van Sociale Zaken aan de Tweede Kamer laten weten.

 

De Wet gelijke behandeling op grond van leeftijd heeft alleen betrekking op arbeid, beroep en beroepsonderwijs, aldus Donner in antwoord op Kamervragen van Fons Luijben (SP). Die stelde zijn vragen naar aanleiding van berichten in de media over het acceptatiebeleid van sommige autoverzekeraars, die oudere automobilisten een hogere premie berekenen of stelselmatig een verzekering weigeren.

 

  &nbspVolgens Donner bestaat er voor autoverzekeringen geen acceptatieplicht en is er een statistisch aantoonbaar groter risico op schade bij oudere automobilisten. Hij ziet daarom geen reden om stappen te ondernemen tegen het door Luijben gewraakte acceptatiebeleid.

 

  &nbspOverigens is discriminatie op grond van geslacht door verzekeraars sinds begin dit jaar niet langer toegestaan, ook al lopen vrouwelijke automobilisten een statistisch aantoonbaar kleiner risico op schade.

 

Reageer op dit artikel