nieuws

Delta Lloyd: eerste gestolen boten met tracking & tracing terecht

Archief

De eerste gestolen pleziervaartuigen die bij Delta Lloyd zijn verzekerd en voorzien zijn van een tracking- & tracingsysteem, zijn teruggevonden. Het gaat om een totale waarde van _ 115.000, zo meldt de maatschappij verheugd.

 

Het ging om de diefstal van een sloep (Maril 730 met een waarde van _ 70.000) en een speedboot (Rancraft 22 met een waarde van _ 45.000). Sinds maart zijn ruim zeshonderd bij Delta Lloyd verzekerde vaartuigen voorzien van tracking & tracing.

 

  &nbspOverigens blijkt uit cijfers van het KLPD dat het aantal vaartuigdiefstallen in ons land vorig jaar fors is gestegen. Er werden 862 gestolen pleziervaartuigen geregistreerd, 32% meer dan in het jaar daarvoor. Daarvan werden er slechts 67 teruggevonden. Het gemiddelde schadebedrag per gestolen boot ligt rond de _ 15.000. Daaruit blijkt dat vooral kleine vaartuigen als kano’s, roei- en visbootjes populair zijn bij dieven.

 

van de Wal (links) voor de teruggevonden sloep.

Reageer op dit artikel