nieuws

De Andere Tussenpersoon voorlopig gestopt

Archief

Alle activiteiten rond de vereniging De Andere Tussenpersoon (DATp) zijn gestopt en de introductie van het keurmerk Helder Advies is opgeschort. De initiatiefnemers Ab Flipse en Elly Jonkman zeggen dit te hebben gedaan omdat “de gemiddelde intermediair niet klaar is voor een nieuwe orde waarin moraliteit en transparantie de norm is.”

De Andere Tussenpersoon voorlopig gestopt

Een tweede reden voor de opschorting is, dat de wetgever per 1 januari verplicht wil stellen dat de tussenpersoon een dienstverleningsdocument opstelt waarin hij precies aangeeft wat hij doet voor zijn geld. "Hierdoor zit onze taak er nu grotendeels op", aldus Jonkman en Flipse. Blijkens de website telde de medio vorig jaar opgerichte vereniging, naast de initiatiefnemers, vijf andere leden. Alle medewerkers en tussenpersonen zijn inmiddels op de hoogte gesteld.

Reageer op dit artikel