nieuws

Centraal Beheer ontwikkelt nieuwe wagenparkverzekering

Archief

Centraal Beheer Achmea en wagenparkbeheerder Fleetport.nl hebben samen een nieuwe verzekeringsvorm voor het zogenaamde poolbeheer van leasemaatschappijen en vlootbeheerders ontwikkeld.

 

De auto’s zijn casco verzekerd, maar calamiteiten zoals brand in de opslag, grootschalige diefstal of schade tijdens transport zijn eveneens gedekt. Gedurende stilstand van een auto, omdat bijvoorbeeld van eigenaar moet worden gewisseld, bestaat de mogelijkheid de cascodekking tijdelijk op te schorten.

 

  &nbspBestaande verzekeringen, zoals een garageverzekering of een transportverzekering, bleken in de praktijk niet geschikt om het scala van poolhandelingen te dekken.

 

  &nbsp"Dat heeft alles te maken met afwijkende risico’s", aldus Fred van Kaam, die als specialist Acceptatie Transportverzekeringen nauw betrokken was bij de totstandkoming van de nieuwe wagenparkverzekering. "Dan moet je bijvoorbeeld denken aan een cumulatie van opslagrisico’s en extreme transportrisico’s. Hierdoor was het noodzakelijk een maatwerkproduct te ontwikkelen." Hij benadrukt dat het product ‘in raamwerk’ ook beschikbaar is voor andere partijen dan Fleetport.

 

Reageer op dit artikel