nieuws

Bank of Scotland verkoopt tijdelijk geen Easy Hypotheek

Archief

De Bank of Scotland Easy Hypotheek en de Domus Relax hypotheek van Allianz (waarvan Bank of Scotland geldgever is) kunnen tijdelijk niet meer gesloten worden.

 

Bank of Scotland zegt vanuit zorgplichtperspectief verdere verbeteringen te willen doorvoeren in de acceptatiecriteria van de Easy Hypotheek. "Het zit dus niet in de beleggingscomponent van de hypotheek, niet in de verstrekking en ook niet in problemen met de funding", zegt Oene de Hek van Bank of Scotland. "Door voortschrijdend inzicht in wet- en regelgeving naar aanleiding van de WFT en de zorgplicht gaan we het element verantwoorde kredietverstrekking van de hypotheek verder aanpassen. Dat duurt even. Zolang dat proces niet is uitgekritalliseerd, hebben we besloten de hypotheek niet aan te bieden", is de niet al te heldere uitleg van De Hek.

 

  &nbspDe Easy Hypotheek werd in 2005 gelanceerd als hypotheek zonder inkomensbescheiden, speciaal gericht op aanvragers met een beperkt inkomen, maar wel overwaarde in de eigen woning. "Het product is WFT-proof", zo luidde toen nog de overtuiging van de bank.

 

  &nbspLopende offertes en aanvragen ingediend voor 16 juli zijn op de normale wijze afgehandeld. Nieuwe aanvragen worden niet meer in behandeling genomen.

 

Reageer op dit artikel