nieuws

Atradius biedt installatiebedrijven modulair kredietmanagament

Archief

De Verzekerings Service van brancheorganisatie Uneto-VNI (installatiebedrijven) heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met Aon Risk Services en kredietverzekaar Atradius om het debiteurenrisico van de 5.500 leden te verzekeren.

 

De organisatie verwacht hiermee in een behoefte te voorzien omdat door de smalle marges in de installatiesector en de verwachte toename van het aantal faillissementen wanbetaling meer voor zal komen. Uneto-VNI is een van de grootste brancheorganisaties in Nederland met in totaal 5500 aangesloten installatiebedrijven en 200 aangesloten technische detailhandels (1.900 winkels).

 

  &nbsp"Het integreren van de diensten in modules onder de naam Full Credit Management Concept heeft de doorslag gegeven om te kiezen voor Aon en Atradius," aldus directeur Ton Planting van de Verzekerings Service. "Het risico dat een afnemer niet betaalt, vormt een steeds grotere bedreiging voor de branche. Door deze samenwerking kunnen we aangesloten ondernemers extra zekerheid bieden." Het Full Credit Management Concept is een totaaloplossing voor alle debiteurenrisico’s en bestaat uit meerdere modules, waaronder een kredietverzekering en incasso- en creditmanagementsoftware. De modules zijn ook individueel beschikbaar.

 

Credit, Paul Klinkhamer van Atradius, Laura Schreuder van Aon Trade Credit, Ivo Zernitz van Atradius en Norbert Holthaus van Atradius. De heren beneden zijn van links naar rechts: Raymond van der Loos van Atradius, Eric Verbeek van Aon Trade Credit, Tom Planting van UVVS, Bert Bruning van Atradius, Jeroen Ottevanger van Atradius.

Reageer op dit artikel