nieuws

Allianz breidt Plus-concept uit met uitkerende lijfrentevariant

Archief

Allianz heeft het bankspaarprogramma uitgebreid met een lijfrenterekening voor de uitkeringsfase. Daarnaast is in het Plus-assortiment een aov opgenomen die de inleg overneemt tijdens de opbouwfase.

 

De Allianz Plus Uitkerende Lijfrenterekening zorgt voor een periodieke pensioenaanvulling. "We zien dit meestal gebeuren over een periode van tien jaar, door middel van de garantierente", aldus Sjoerd Laarberg, directeur Sales & Marketing van Allianz Leven. Hij wijst op het voordeel ten opzichte van de verzekeringsvariant dat bij overlijden geen vermogensverlies plaatsvindt. De Allianz Plus Arbeidsongeschiktheidsverzekering verzekert de periodieke inleg bij de vermogensopbouwvariant van de lijfrenterekening.

 

  &nbspVolgens Laarberg neemt de verkoop van bankspaarproducten bij Allianz gestaag toe. "Het is een nieuwe markt die je moet winnen, maar dat betekent niet dat ineens de hele oude wereld is verdwenen." Het Plus-concept heeft geen kannibaliserend effect gehad op de verkoop van verzekeringsproducten, aldus Laarberg: "Het intermediair kijkt alleen naar wat de beste oplossing is en dat kan net zo goed een verzekering zijn."

 

Reageer op dit artikel