nieuws

Agis: aanvullende polissen dragen bij aan goed resultaat

Archief

De aanvullende verzekeringen hebben bij Agis in "belangrijke mate" bijgedragen aan het behaalde resultaat over het afgelopen jaar. Een uitsplitsing naar basis- en aanvullende verzekeringen maakt de Amersfoortse verzekeraar echter niet.

 

Het technisch resultaat op de schadeverzekeringen bedraagt _ 12,7 (18,6) mln. Het totale resultaat, inclusief de niet-technische rekening, kwam uit op _ 23,1 (17,4) mln. Het groepsresultaat, inclusief de resultaten behaald met de Stichting Agis waarin een aantal deelnames zijn ondergebracht, is _ 24,8 (32,3) mln.

 

  &nbspBegin 2007 mocht Agis 35.000 nieuwe klanten bijschrijven. Begin dit jaar waren dat er nog eens 20.000, waardoor het totaal aantal verzekerden uitkomt op circa 1,25 mln. Agis telt ruim 1.400 medewerkers.

 

  &nbspEind vorig jaar fuseerde Agis met Eureko, waardoor de grootste zorgverzekeraarscombinatie is ontstaan met in totaal 4,7 mln verzekerden. Agis is de komende vijf jaar een autonoom bedrijfsonderdeel binnen Achmea. De fusie heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid in Amersfoort: "Alhoewel de baanzekerheid in de huidige markt niet kan worden gegarandeerd."

 

  &nbspAgis richt zich specifiek op doelgroepen waarvoor speciale polissen in het leven werden geroepen. Voorbeelden zijn de RookVrijPolis, de Albert Heijnpolis en de Postcode Loterij Polis. In 2006 introduceerde Agis al de Vegapolis.

 

Reageer op dit artikel