nieuws

‘Zorgverzekerde kan niet kiezen op kwaliteit’

Archief

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) vindt dat verzekerden over onvoldoende informatie beschikken om een zorgverzekeraar te selecteren op basis van kwaliteit. Verzekeraars moeten de consument beter ondersteunen in keuzes en beter zorg inkopen, vindt de NZA.

De zorgautoriteit trekt die conclusies uit een marktanalyse. Positief is de NZA over de verbeterde toegang tot de zorgverzekeringsmarkt en de  administratieve afhandelingen van overstappen. "Daartegenover staat dat vernieuwing in het aanbod van zorgverzekeringen grotendeels ontbreekt." Naast meer onderhandelingsvrijheid is meer vergelijkbare informatie over de kwaliteit van zorg nodig, vindt de NZA. "Met deze informatie kunnen zorgverzekeraars zorgaanbieders met een goede prijs/kwaliteitverhouding contracteren."

Reageer op dit artikel