nieuws

‘Zorgverzekeraars goed bezig bij opsporing fraude’

Archief

Minister Klink van Volksgezondheid ziet in de stijging van het opgespoorde fraudebedrag bij zorgverleners tot 8 miljoen euro in 2007 geen aanleiding om aanvullende maatregelen te nemen tegen deze praktijken.

‘Zorgverzekeraars goed bezig bij opsporing fraude’

"Het betekent dat de investeringen van zorgverzekeraars in de bestrijding van fraude opnieuw hun vruchten hebben afgeworpen", aldus de minister in antwoord op Kamervragen van SP'ers Henk van Gerven en Jan de Wit. De zorgverzekeraars vervullen een centrale rol bij de opsporing en bestraffing van frauderende zorgverleners en maken bij elke fraude een keuze uit de beschikbare sancties. Dat kan variëren van een waarschuwing tot aangifte bij de FIOD-ECD. Dit is in 2007 in 57 gevallen van fraude gedaan. Wat vervolgens met deze aangiften is gebeurd, is niet bekend bij de minister.

Reageer op dit artikel