nieuws

ZLM groeit door beleggingen

Archief

De Zeeuwse onderlinge verzekeraar ZLM realiseerde vorig jaar een omzet van ruim _ 137 mln, ruim _ 40 mln meer dan in 2006. Deze groei is vooral toe te schrijven aan fors gestegen opbrengsten uit beleggingen, die _ 50,1 (11,7) mln bedroegen.

 

"Wij hebben vorig jaar ons vermogensbeheer uitbesteed, omdat de beleggingsmarkt steeds complexer wordt", aldus directeur Bram de Jonge. "De bestaande portefeuille is deels verkocht en daarvoor zijn nieuwe beleggingen aangeschaft, waardoor een verschuiving van middelen binnen de begroting optrad."

 

  &nbspHet brutopremie-inkomen van de onderlinge bleef met _ 84,7 (84,4) mln nagenoeg gelijk. Een bewuste keuze, aldus De Jonge: "Na enkele winstgevende jaren hebben we besloten in 2007 de premies voor motorrijtuigenverzekeringen, ons belangrijkste product, met 10% te verlagen." In combinatie met een toegenomen schadelast als gevolg van de storm Kyrill en een toename van het aantal ziekenhuisgewonden zag ZLM het technisch resultaat halveren tot _ 10,4 (20,4) mln.

 

  &nbspDe jaarlijkse pakketkorting is begin juni uitgekeerd aan de 70.000 verzekerden. "In totaal was dat dit jaar _ 3,7 mln, ofwel bijna _ 53 per verzekerde", aldus De Jonge. Het nettoresultaat van ZLM nam toe tot _ 37,8 (17,4) mln.

 

Reageer op dit artikel