nieuws

Weinig enthousiasme voor nieuwe transactieplatform

Archief

Het door NVA, NBVA, Anva en Unit4Agresso (voorheen Amedia) geïntroduceerde transactieplatform (zie AM 13, pag 7) hoeft nog niet te rekenen op een enthousiaste ontvangst. "Eerst maar eens zien. Er is nog wel heel weinig bekend. Volgens mij is het een politiek spel", zijn enkele van de reacties.

 

Jan Lindeboom, directeur marketing van het transactieplatform Meetingpoint, wil geen inhoudelijke reactie geven. "Daarvoor is er nog te weinig bekend. Het is duidelijk dat wij ketenintegratie op de kaart hebben staan en nu moet er een volgende stap gemaakt worden. Reden voor ons om vol in te zetten op marketing en klantgerichtheid. Daar gaan wij de tussenpersonen nu bij ondersteunen. Wij laten ons dan ook niet afleiden door dit soort initiatieven."

 

  &nbspLindeboom vraagt zich wel af wat dit initiatief toevoegt aan al bestaande initiatieven.

 

Politiek

Volgens Jos Verbeek, directeur van het Nijmeegse systeemhuis Online, is het logisch dat de brancheorganisaties de administratie van de tussenpersoon beschermen en als uitgangspunt nemen. Toch ontstaat bij hem de indruk dat partijen eigenlijk alleen een signaal willen afgeven dat het zo niet verder kan. "Want anders zouden ze toch al veel concreter kunnen zijn, dan waar ze nu mee naar buiten zijn gekomen?", vraagt Verbeek zich af. "Het lijkt op een politiek spel."

 

  &nbsp"Het lijkt er ook op dat dit nieuwe platform volledig voorbijgaat aan de bestaande extranetten en één groot extranet wil creëren. Dat lijkt mij geen goed uitgangspunt. Ze kunnen volgens mij niet heen om de al bestaande extranetten. Wij ondersteunen de extranetten en houden de administratie bij de tussenpersonen ook overeind. Het kan dus allebei", aldus Verbeek.

 

  &nbspVolgens hem is Meetingpoint een tijd geleden ook al afgestapt van het idee dat het zelf als één groot extranet zou functioneren. "Zij zijn ook de extranetten van verzekeraars gaan inbedden. Al met al vind ik het weinig realistisch als je de extranetten van verzekeraars aanvalt."

 

Geen mening

Ook voor Bas de Voogd, directeur van Voogd & Voogd Verzekeringen, is het te vroeg om een uitgesproken mening te hebben. "Het is nog onduidelijk wat dit platform precies gaat doen. Het is weer een initiatief. Dat maakt de kans kleiner dat één van de initiatieven uitgroeit tot de standaard", aldus De Voogd.

 

Overbodig

Een representatieve peiling op www.amweb.nl wijst uit dat 119 bezoekers het door NVA en NBVA op te tuigen transactieplatform overbodig vinden, omdat er al een transactieplatform bestaat, namelijk Meetingpoint.

 

  &nbspNog eens 97 bezoekers vinden het geen taak voor de beide brancheorganisaties. Daar staat tegenover dat 35 bezoekers van mening zijn dat dit transactieplatform eindelijk gaat leiden tot kostenbesparing. Nog eens 38 bezoekers menen dat zo’n platform zonder inmenging van verzekeraars een prima initiatief is.

 

(blokje bij laatste tk)

Ook stemmen?

 

Ga naar ‘Opinie’ op www.amweb.nl.

 

Reageer op dit artikel