nieuws

Verzekeraars en banken steeds populairder als werkgever

Archief

Het imago van de sector financiële dienstverlening onder consumenten mag de laatste tijd wellicht te wensen over laten, als (toekomstige) werkgever kan de sector zich verheugen in een toenemende populariteit, blijkt uit diverse onderzoeken.

 

Uit de jaarlijkse Monitor Arbeidsmarkt, een onderzoek onder 1270 academische studenten in de laatste fase van hun studie, bleek de financiële sector de op één na populairste branche voor studenten om een baan in te gaan zoeken. Alleen consultancy scoorde hoger. In 2006 stond de financiële sector nog op een zesde plaats in de Monitor.

 

  &nbspVerder kwamen in een groot landelijk medewerkerstevredenheidonderzoek van onderzoeksbureau Integron onder 4.400 medewerkers in elf sectoren financiële dienstverleners als de meest tevreden medewerkers van Nederland uit de bus. Zij geven hun baan en werkgever het rapportcijfer 7,21. Dat is 0,16 boven het gemiddelde.

 

  &nbspBinnen de financiële dienstverlening scoren arbeidsvoorwaarden, toekomstperspectief en de OR het hoogste cijfer van alle sectoren. Maar er blijkt ook nog wel een en ander voor verbetering vatbaar. Medewerkers in de bank- en verzekeringssector staan onder grote prestatiedruk en ook de onderlinge concurrentie is hevig. Daarnaast kan de inhoud van het werk wel wat afwisselender en willen medewerkers meer vrijheid. Er blijken dikwijls grote spanningen op de werkvloer te ontstaan en er is een groot verloop en een hoog verzuim binnen de sector. Een kwart van de financiële dienstverleners denkt over twee jaar dan ook ergens anders te werken.

 

  &nbsp"Om financiële dienstverleners blijvend te boeien is meer nodig dan goede arbeidsvoorwaarden. Directies zullen meer aandacht moeten besteden aan de inhoud van het werk, de samenwerking en de kwaliteit van de directe leidinggevenden", is het advies van Integron-directeur Stephan van Gelder.

 

  &nbspAM-special Arbeidsmarkt gemist?

 

  &nbspBlader erdoor op www.amweb.nl onder ‘Dossiers’.

 

Reageer op dit artikel