nieuws

‘Vergelijken DIL vaak vergeten’

Archief

Volgens Coen Meischke, eigenaar van de in direct ingaande lijfrenten (DIL) gespecialiseerde vergelijkingssite Pensioenkoers.nl, worden consumenten te weinig gewezen op de verschillen in uitkering tussen DIL-aanbieders.

 

Meischke, die begin dit jaar zijn pensioenadviesbedrijf JCM aan De Keizer verkocht, constateert verschillen van 10% tussen verzekeraars. "En als je dertig jaar gespaard hebt, is die 10% heel erg veel, terwijl in deze producten juist heel weinig kosten zitten. Dat gegeven wordt vaak verwaarloosd."

 

  &nbspVolgens Meischke laat het intermediair een steek vallen door klanten niet door te verwijzen naar goedkopere DIL-aanbieders. "Niemand verdient er wat op, maar niemand neemt de moeite om mensen op andere aanbiedingen te attenderen. Veel consumenten hebben zelfs het idee dat ze de polis moeten sluiten bij dezelfde maatschappij waar ze hun kapitaal hebben opgebouwd." Op Pensioenkoers.nl zijn producten van Centraal Beheer, Reaal, Loyalis, Postbank, Delta Lloyd en DBV te vergelijken. "Aegon en Fortis hoop ik binnenkort toe te voegen", zegt Meischke, die het concept voor zijn site heeft ontwikkeld met ICT-bedrijf Vermaase. Aanvankelijk was ook het Achmea Innovatiecentrum bij de ontwikkeling betrokken.

 

  &nbsp"We zijn er voor iedereen: ook fiscalisten en tussenpersonen maken gebruik van onze site. Daarnaast kijken verzekeraars geregeld hoe hun aanbieding zich verhoudt tot de rest van de markt." Meischke wil binnenkort gaan invoeren dat het intermediair gaat meedelen in de vergoeding die Pensioenkoers van direct writers krijgt, wanneer zij hun klant naar de site doorverwijzen. "Anderzijds werken we aan een popup-bericht dat verschijnt wanneer het voor de bezoeker handiger is om een tussenpersoon om advies te vragen."

 

Reageer op dit artikel