nieuws

Veel Nederlanders onbekend met voordelen banksparen

Archief

Bij een groot deel van de Nederlanders is een halfjaar na de inwerkingtreding van de wet banksparen de onwetendheid over banksparen nog groot. Alleen van een relatief kleine groep jonge hoogopgeleide (aspirant-)huizenbezitters die wél weten wat banksparen inhoudt, is het merendeel (60%) geïnteresseerd in de mogelijkheden. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau GfK in opdracht van SNS Bank onder ruim 10.000 Nederlanders.

De geïnteresseerden in banksparen hebben een duidelijke voorkeur voor banken ten opzichte van verzekeraars. Banken geven meer duidelijkheid in de kosten en zekerheid over het te bereiken resultaat, zo menen zij. Banksparen voor de oude dag – te vergelijken met een lijfrenteverzekering – is overigens nog ietsje populairder dan de hypotheekvariant van banksparen.
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media: 
 
Bekritiseerde AFM alert in kredietcrisis
(De Telegraaf)
 
Verlaat deze wereld in stijl
(De Telegraaf)

Reageer op dit artikel