nieuws

VEB: schone schijn bij Fortis

Archief

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) moet onderzoeken of Fortis en zijn bestuurders beleggers op het verkeerde been hebben gezet door lange tijd de schijn te wekken dat de financiële positie van het concern op orde was. Dat stelt de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) in een brief aan de financiële toezichthouder.

Aanleiding is de financiële noodgreep van Fortis eind vorige maand. De bankverzekeraar bleek onverwacht meer dan E 8 miljard aan vers kapitaal nodig te hebben waarna de toch al zwaar gekelderde aandelen van Fortis nog eens bijna 20 procent verloren. Drie weken eerder had bestuursvoorzitter Jean-Paul Votron nog beweerd dat de solvabiliteit van Fortis „op plan” was. Onder druk van verontwaardigde aandeelhouders werd Votron afgelopen vrijdag gedwongen tot aftreden.
(De Telegraaf)
 
Boze Beleggers nog niet klaar met Fortis
(de Volkskrant)
 
VEB eist onderzoek naar gang  van zaken Fortis
(Trouw, Metro)
 
Overige verzekeringsberichten vandaag in de media:
 
Verzekerd de straat op
(De Pers)
 
Huis duurzaam maken met groene hypotheek
(de Volkskrant)
 
Huis kwijt om leaseschuld
(Het Financieele dagblad)
 
Ook Lanschot begint crisis te voelen
(Het Financieele Dagblad)
 
Ratingbureau moet transparanter
(Het Financieele Dagblad)
 
VS kraken onder hypotheekcrisis
(Het Financieele Dagblad)
 
 
 

Reageer op dit artikel