nieuws

Unirobe Meeùs Groep winstgevend in 2007

Archief

Unirobe en Meeùs hebben hun eerste volledige boekjaar als groep met een nettowinst van _ 2,4 mln afgesloten. Een jaar eerder resteerde voor de intermediaire tak van verzekeraar Aegon onder de streep nog een miljoenenverlies (_ -13,9 mln), vooral door verliezen (door goodwillafschrijvingen) bij Meeùs.

 

Unirobe Meeùs Groep (UMG) maakt melding van een met _ 60 mln tot in totaal _ 284 mln gestegen omzet. Daarvan is ruim _ 220 mln toe te schrijven aan het assurantiebedrijf; de rest komt uit activiteiten in de vastgoedmakelaardij. Van de groepsomzet komt iets meer dan 2% uit België.

 

  &nbspHet bedrijfsresultaat (voor interest, belasting en goodwillafschrijvingen) bedroeg _ 47 (20) mln. Gecorrigeerd voor acquisitie- en boekhoudinvloeden zou het bedrijfsresultaat met 23% zijn toegenomen. Zo bezien nam de omzet van de bemiddelingstak van Aegon juist met 3% af, te wijten aan verkoop en sluiting van bedrijfsonderdelen.

 

  &nbspVolgens het bedrijf zijn in 2007 de eerste synergievoordelen zichtbaar geworden. Als voorbeeld wordt genoemd "de gezamenlijke inkoop van assurantieproducten".

 

Schoeman

Unirobe Meeùs Groep heeft per 1 juli de verzekeringsactiviteiten overgenomen van makelaarsbedrijf Schoeman. De aankoop omvat volmachtbedrijf Schoeman Assuradeuren en Schoeman Koenders, die enkele dagen eerder failliet waren verklaard. In de overname is overigens de hypotheekportefeuille niet inbegrepen.

 

  &nbspDe assurantieportefeuille van Schoeman bestaat uit schade- en levensverzekeringen, goed voor een jaarprovisie van zo’n _ 0,8 mln. De acht in Veenendaal werkzame assurantiemedewerkers van Schoeman gaan over naar Unirobe Meeùs. Hun toekomstige vestigingsplaats is nog niet bekend.

 

  &nbspVorige maand kondigde de groep nog de overname aan van Aecum. Dit pensioenadviesbureau was eigendom van Friesland Bank Assurantiën. Aecum realiseert met 22 werknemers een provisieomzet van _ 3,5 mln.

 

  &nbspDe meest noemenswaardige acquisitie van 2007 was Van Ginkel & Co (Rotterdam). Het meerderheidsbelang in Assurantiekantoor De Vogel (Ouddorp) werd juist verkocht, evenals de belangen in Govaert Makelaardij, Gio Adviesgroep en een makelaardijvestiging in Terneuzen. Verder zijn enkele kleinere vestigingen gesloten.

 

van Spaarbeleg in Nieuwegein.

Reageer op dit artikel