nieuws

Turien: apart arbotarief voor parttimers

Archief

Om tegemoet te komen aan de kritiek van werkgevers dat bij arbodiensten ook voor parttimers de volle mep wordt berekend, biedt Turien & Co een gereduceerd tarief aan. Turien voert dit actietarief in overleg met arbodienst Mætis, waarmee het Alkmaarse assuradeurenbedrijf eerder het totaalconcept All-in Mætis ontwikkelde.

Het is gebruikelijk dat werkgevers voor de arbodienst een vast tarief per medewerker per jaar betalen. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen parttimers en fulltimers.
Werkgevers ervaren deze tariefstelling echter als niet reëel. Als iemand immers maar één of twee dagen werkt, is de kans dat deze werknemer in werktijd ziek wordt kleiner. Kenmerken van het actietarief  zijn: parttimers die maximaal 16 uur per week werken krijgen 50% korting, maximaal 50% van het totaal aantal medewerkers komt voor de korting in aanmerking en alleen bedrijven tot 50 medewerkers kunnen deelnemen aan deze actie, die geldt voor aanvragen All-inMætis die binnenkomen vóór 1 december.

Reageer op dit artikel